Min årskavalkade 2017

Mens året nærmer sig sin afslutning, vil jeg bruge lidt tid på at kigge tilbage.bestof2017sofar

Denne blog begyndte jeg at skrive for lidt over halvandet år siden og det er blevet til flere indlæg der både handlede om at være tester i en agil verden og så lidt mere til. Mange af mine læringer og erfaringer lander her og bliver til refleksioner, ideer og koncepter. Nogle af dem bliver til virkelighed og resulterer i større eller mindre forandringer. Blandt dem jeg vil fremhæve:

  • Jeg har kastet mig for alvor over BDD og lavede et oplæg til Sogeti Capgeminis Testing Tuesday i starten af 2017.
  • Året blev også slutningen på min karriere som agil tester hos eBay, da jeg har fået jobbet som Agil coach og underviser hos Testhuset. Her fortsatte jeg min fokus på BDD og i fællesskabet med andre dygtige og erfarne undervisere udviklede vi et decideret BDD kursus og fik gode tilbagemeldinger på det efter at have afholdt det flere steder.
  • Jeg gik også dybere ind i teorien med agil test. ISTQBs agile extension gav en klassisk teoretisk oplevelse, på samme måde som det var med Foundation. Senere tog jeg også CAT og er nu den 6 person i Danmark som kan og må undervise i det 😉

CAT

http://www.agile-teaming.org/trainer-of-cat-certified-agile-tester.html

  • 2017 blev også året hvor jeg har sat fokus på agilitet og dennes anvendelse i software udvikling. I min rolle som agil coach har jeg arbejdet med kunder og deres cases og har fået nogle spændende erfaringer: lige fra valg af test management tool til QA strategi på agile teams — emnet var interessant nok til at blive til en kort artikel skrevet som en opsummering af erfaringer og overvejelser omkring det.
  • Motivation og kontinuerlig udvikling har også fyldt mine tanker og blogs en del: jeg skrev om at finde sin vej og veje til success, inspireret af tanker fra Simon Sinek og Toyota Kata. Disse tanker fandt også anvendelse i mit arbejde som agil coach, hvor jeg har kigget på måder at skabe motivation hos agile teams. Motivationsteorien og ikke mindst praksis står øverst på todo-listen i 2018.
  • I flere måneder har jeg været en del af flere agile teams og fået lidt jord under neglene med både praktisk test, test automatisering med webdriver.io og test management. Disse erfaringer gav uundværlig empirisk baggrund for at kunne summe og fundere over det med at arbejde med QA i agile projekter. Erfaringer viser at tekniske kompetencer har en større efterspørgsel end manuel test, hvorfor jeg tror at vi kommer til at se færre dedikerede manuelle testere på agile projekter, hvor QA og test fungerer i praksis som et fælles ansvar.
  • I løbet af året talte jeg med flere som fungerer i det daglige som agile testere.  Jeg gravede dybere i at forstå hvad agilitet egentlig for en størrelse da test og QA eksisterer jo altid i en kontekst. Det gav mig bedre indsigt i hvilke kompetencer og evner bidrager bedst til den agile kontekst samt har ført mig til at fokusere mindre på værktøjer og metoder som Scrum og mere på det agile mindset.
  • Sidst på året lavede et oplæg om hvad agil tester er for en størrelse, set i kontekst af ovenstående. Det fortsætter jeg nok med at kigge på og blogge om i 2018 🙂

Poul-Sørensen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s